Wednesday, June 8, 2011

Ya Ampun CINTA!!! PART 1

Sincerely love by EiNeZz at Wednesday, June 08, 2011
Reactions: 
Title yang agak sensitif.. wah!!! xD
tapi ini bukan cerita cinta... sekadar ingin berkongsi pengalaman di waktu itu...
aceceh blushing leh pulek!!! :))
9 mei 2011.. dipendekkan cerita aku dan 3 org kawan aku baru sampai LCCT...
memang aku excited giler time tue... x sabar2 nak balik.. maklum la aku kan study jau.. balik pun jarang2. bukan kaya sgt kot nak balik slalu. time tue lebih kurang pkul 1 ptg.. then aku ngn kawan2 lain p amek troli n letak la barang2 kami (serius byk mcm x mau blek penang sda)
memandangkan skg Air Asia sda update check in pun kene bt sndri d mesin2 comel mcm atm tue. tp kami suma x taw booking number. so kawan aku Ani nie on lappy dia then cek booking number kami satu2. sementara tue aku text zafliey yg sedang sibuk study tuk exam. plan mo jln x jadi sbb paper dia klu x slap aku keesokan hari nya.. (sempat jgk ktawak kan dia sbb balik sabah lambat) kesian deh loe!!! :D


macam nie la suasana orang tengah check in. tapi time aku orang agak ramai =.='

tiba2 kawan aku VR bukan nma sebenar call.. mak aiii!!! jarang2 dia call ntah mimpi apa dia. then aku gtaw la aku mau blek sabah sda. dia pun bdak sabah jgk.. mcm polis lagaknya tya flyte aku bila, aku d mna, dgn siapa bla bla bla~~ pastu dia ckp dia p epot skg. seperti biasa hati berkata "biar betul bdak nie??? ahh mgkin main2 jak tue" then aku tekan butang merah. mmg VR kwn aku sejak skola rendah lg. (sama2 dengan zafliey dan challik) tp kalau d hitung2 sda 10 tahun aku x pena jmp dia. kami cntc pun gn fb n sms.. tue pun tersangat la jarang. kalau aku susun jari pun x cukup tuk aku pangkah guna pensel xD. lg pun klu dia cntc aku mesti aku sebel d buat nya. ada sejak pekataan yg mnyakitkan ati dia ckp. (sbb dia ckp dulu aku jahat, sombong, temberang suma nya la.. jd mungkin ini masa nya tuk balas dendam =.=") tp mgkn dia maksud kan suma tue gurauan semata.. tp excuse me ok!! siapa loe cobak ketemu aja uda gak pernah. dlu skola pun aku masi ingat dia geng2 Challik. tp pendiam budak nya.. HAHAHA!!! [paling tekencing ketawa] abaikan dia~

bila da dpt kami trus je check in.. masa mau p mesin merah tue aku sempat jeling kat Diesel. dalam hati "kejap lagi aku singgah. jangan risau" hahah xD
flyte kami lbh krg pkul 6 ptg. kami dtg awal sbb kawan kmi (Farhana) sorang nie blek klate.. flyte dia pukul 3 ptg. so sbb semangat persahabatan lebih tue kami bekorban la tuk p epot awal. konon nya lepas nie kan cuti 4 bulan. lama lg x jumpa. beh alasan agak mulia konon.. ;P


See! Mr Google sangat membantu! kat sini la aku beli baju :)

lepas check in, seperti yang terniat di dalam hati tadi, aku pun menjenguk Diesel tue.. aku ter tarik la dgn 2,3 baju.. so aku plan mo beli. tp leceh nya aku malas mau try2... tp kawan aku yang lain tue sda jalan p mna ntah.. so, secara kasar nya aku lihat gitu2 baju tue.. then aku cpt2 kejar kawan2 aku. tiba2 Darsima ajak aku beli aiskrim mcD. aku ckp aku x suka makan aiskrim.. mmg pun x suka (tp stiap kali ada iklan aiskrim d TV, suma tue aku akan rasa.. hehehe).. tp kawan punya pasal aku temankan jugak dia beli... tiba2 aku nampak Oreo.. pantang tgk so aku pun order la 1... bila smp aiskrim d tgn si Dar trus ngap.!!! dalam ati aku "kalau x dpt makan nie mesti kempunan". al-maklum lah nanti d tempatnya konpom teda... HAHAHA :D

huhuh.. cerita Diesel x abis lagi... HEHEHE~ belum pun abis aiskrim tue Dar & Ani gitau mau p tandas.. so aku ngan Farhana jak yg tinggal.. kebetulan tempat kami duduk2 tue dekat sgt2 dgn Diesel.. so aku gtaw dia aku nak cari brg kejap.. mmg dari tadi aku bekenan dgn 1 baju nie.. aku sentuh fabrik dia mmg slesa kalu d pakai... so apa lagi..aku trus gtaw kat mamat macho tue mntak saiz S... bila dia dtg balik dia ckp dah x da.. SEBEL lg aku rasa +.+" tp aku amek saiz M then try d fitting room.. ngam pulak. kuar2 jak aku ckp aku mau beli. aku pusing2 lagi.. ada baju yang sama tp color lain2.. aku x taw decide mau pilih yang mana.. last2 aku beli 1 jak. sempat lg ckp dalam ati "nanti balik ada jgk tue. ble cari d sabah nanti" dlm masa yg sama pikir kan Farhana jgk sbb nnt dia tgu lama sgt.. ikut kan ati aku mau try suma baju2 tue... =.="

balik jak tmpat tadi tgk2 Dar & Ani ada sda... dorang tengah makan nasi lemak.. aku pun baru tringat mak kpd kakak ipar nya suru dia bawak sbg bekalan... dorang bagi jgk tp time tue aku da kenyang. (kenyang beli baju.. nah makan tue baju!!!) Dar nmpak plastik baju yg aku pegang tp dia x ckp pa2.. aku seyum2 seja... dia pena ckp sblm nie suru aku stop beli bju.. kebayakan sda.. hahaha xD dia sndri nmpak aku pack barang ari tue sbb aku stay blik dia sblm p epot penang sma2...

lma lg fly so aku keboringan tahap dewa... aku bagi alasan mau p toilet.. fedehal!!! hehe.. aku nmpak kdai buku so plan mau beli novel la nie.. kebetulan aku kene lalu bookstore tue dulu sblm smp ke toilet.. bijak kan strategi saya!! auuuww~ tp supya x d cakap menipu aku p toilet dlu basuh2 tangan sebab bakal2 kluar kan duit lagi... :)) menyempat jgk kasi bgus tudung... suda puas ati aku trus kan misi meninjau2 novel.. target author kali nie Sophie Kinsella!!! jeng jeng jeng!!! baca2 sinopsis yg berkenan d hati then aku grab 1. melayang lg fulus grrr~ then aku p tmpt kawan2 ajak drg drop luggage. konon nya biar awal sbb nnt queue pnjg.. time ni menimbulkan kerisauan sbb takut overwieght.. x sanggup duit hilang sbb benda alah nie.. kih3~ bila smp kaunter tue, MR ABANG (suka2 kan bagi gelaran sama orang.. heheh) ckp flyte kami lama lg. kalau drop awal nnt clash dgn flyte ke Tawau yang jam 3 nanti.. kmi kena datang drop pkul 4 setengah g2.. so Farhana seja la yang drop luggage time tue..

so lepas tue kami pun berpatah balik... sbb sda masuk waktu Dar & Ani p surau... tinggal la aku ngn Farahana.. byak jgk benda yang kami cerita.. satu pkara aku suka dengan dia nie sebab dia tau cakap sabah even dia budak klate... mmg Dar & Ani sda train dia habis2.. tahniah la korang!!! xD lama jgk tunggu dorang abis solat... apa lagi keja aku tengok telatah org.. ada nie pcik sekuriti suh aku alih troli sbb nnt ble blok jalan.. hati berkata lagi "pekehal nye pcik! jalan tue punya luas" tp aku alihkan jgk.. aisshhh~ then aku trus kan berbual... tp aku pelik Dar & Ani nie lambat plak habis solat. aku cepat2 call Dar gtaw flyte Farhana da calling.. sebaik seja aku tekan punat merah hp aku tiba2 VR call lagi. "apa lagi dia mau nie". hati aku berkata2 lagi. dengan penuh yakin dia cakap dia sda sampai epot n berada d entrance dekat dengan mcD.


Ok.. kami berjumpa betul2 dekat mcD nie
Ooo Maigot!!! Maigot! Maigoottt!!! :O "dia serius rupanya. apa masalah mamat nie" so aku gtaw Farhana suruh tunggu sekejap bagi alasan mau jumpa kawan. so aku kluar la dr ruangan menunggu tue. aku toleh kiri, toleh kanan dia tiada. "sh*t dia tipu aku rupanya. mcm mana aku bole pecaya kata2 mamat nie.. yaayyy!" dalam fikiran aku time tue mesti dia suda ketawakan aku sebab sda buat aku macam bodoh. mesti dia.. (belum sempat aku fikir pekara yang bukan2)....
BULP!!! telan liur... even 10 tahun x jumpa banyak yang berubah, aku masi kenal dia.. betul2 d depan ku.. dari cara dia, aku rasa dia memang nampak aku dari tadi. Ahh!! tapi aku buat dunno.. aku try senyum dan melangkah lebih dekat... mata bertentang mata.... Mak aiii...!!! gugur jantung saya!!! tiba aku rasa jantung ku bedegup kencang. darah mengalir seluruh tubuhku dengan cepat. serius tangan ku jadi sejuk macam ais batu. aku rasa macam dunia berenti sekejap dan hanya kami dua yang wujud d epot tue. Damn! damn!!! damnnn!!! (aku sendri x tau apa sda jadi dengan diri aku time tue. sejenis perasaan yang aku x suka ;)

aku mengalah! aku terus tunduk tengok lantai yang pada masa itu aku rasa.. "kadang2 lantai nie ada jugak gunanya pada waktu2 yang sangat kritikal" aku kumpul segala tenaga dari ruang epot yang agak besar tue untuk hilangkan suma rasa gelabah, nervous, gemuruh, dug dag2 ahh!! dan sebagainya. aku rasa macam ada 1 tan buah kelapa sawit yang menyangkut d mulut sampai susa mau becakap. (kenapa la pekara seperni ini terjadi. macam mau lari pun ada sembunyi di celah2 troli manusia lain) dalam otak aku hanya ada "ein cool... cool.." agak lama jugak aku kaku depan VR then aku sepenuh tenaga mengangkat muka untuk meneruskan perbualan walaupun aku sebenarnya x tau apa yang sepatutnya aku cakap pada dia. 'err ... '


rasanya cukup dulu buat masa nie tentang kesahku...
selanjutnya akan bersambung nanti.
tunggu kesudahan cerita pada PART 2.. haha... :D

0 say you love me too:

 

~ EiNeZz ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review