Sunday, April 29, 2012

Birthday Surprise

Sincerely love by EiNeZz at Sunday, April 29, 2012
Reactions: 
0 say you love me too
Assalamualaikum & hai semua...

Weee korang tau tak??? Kawan-kawan aku buat birthday surprise hari tue... (kasi bunyi sikit macam excited!) HAHAHA! Actually bukan untuk aku sorang tapi untuk aku dan dua lagi kawan aku iaitu Jali, 1 April & Ikmal, 4 Mei. Tak sangka jugak dorang boleh plan kenakan kami dengan tepung selepas Pertandingan Perawatan Kes dan Kawad Kaki. Time tue dah lah pakai full-u kan... Memang baek punya plan... kah3~ 

Ingatkan aku dah boleh selamat dari angkara seperti ini sebab aku plan tak akan keluar malam sepanjang seminggu birthday aku berlangsung. Aceceh! Bijaklah dorang buat waktu siang. Nie kiranya birthday surprise secara berjemaah. Kwang3~ :D

Inilah hasilnya manusia disaluti tepung. Tinggal tunggu nak goreng tuk jadikan macam ayam KFC. 
WAKAKAKA!

Kami satu family... Susah senang aku kat sini dorang ada. :')
*touching leh pulak*

Terima kasih awak semua. Tunggulah Ein balas dendam nanti. kih3~ Sayang awak semua... Muaaahh!!! ♥ ♥ ♥ Terima kasih jugak kepada yang bagi hadiah... Ih... Ih.. terharu tauk! Nak sebaklah kalau macam nie.


~WASALAM~


Thanks for reading this entry.

Shopaholic!!!

Sincerely love by EiNeZz at Sunday, April 29, 2012
Reactions: 
0 say you love me too
Assalamualaikum dan salam sayang semua... (^_^)v

Minggu nie agak kalut dan sibuk dengan beberapa event yang bakal menjelang. Pada masa yang sama pun aku ada masalah tersendiri yang perlu diselesaikan. Aku kena pegi bank sebab tak dapat buat payment via online. Aduyaiii masalah. Nasib baiklah ada kawan yang sudi temankan aku untuk selesaikan semua perkara itu. Tapi sebab fingerprint tak dapat dikesan aku kena datang balik bawak surat bersalin beranak sebagai bukti kukuh aku nie tak menipu. Nape? Muka aku ada muka penipu kerrr? =.=' Hew~ hew~

Kebetulan pada masa tu aku ngan kawan aku nie plan nak cari mask untuk St. John Night Dinner nanti. So lepas kecewa dengan urusan bank yang tak habis-habis aku memujuk diri mencari mask di kedai-kedai hadiah dan mainan kanak-kanak. 

Kalau nak beli mask aku suggest beli kat sini and the price is quite reasonable

Setelah penat berjalan mencari mask untuk dinner kami pun bercadang mencari rezeki untuk melayan perut yang sedang kelaparan. Sebab aku tau kawan aku nie kalau bab makan memang no.1, so aku suggest untuk makan kat favourite eatery aku iaitu Old Town. wink3~ (^.~)v

Surprise!!! Ikmal in the house... :D

Bagi mengelakkan salah faham ini bukanlah date tetapi merupakan belas kasihan seorang sahabat menemani sahabatnya yang berada dalam kesusahan. Bikin terharu pulak! :') Macam dia tue bidadari bidadara yang turun dari langit. WAKAKAKA! xD

Berpuas hati dengan produk Toysrus tapi mask tak boleh tunjuk sebab dinner belom start lagi.

Ini merupakan menu yang dipilih oleh beliau. 
#panggil beliau sebab berjasa pada aku. kih3~

Kalau betul2 lapar aku boleh kenyang dengan makan nasi je. So aku pilih hidangan nie.

All time favorites

Penggemar cokelat harus merasainya.

Aku suggest amek blackcurrant instead of orange smoothie.

The real look.

Dumpling favoritas sepanjang zaman.

Nasi dia sangat banyak. Tak habis.

Perfect mini spring roll

Tadaa! Blackcurrant & Chocolate dah siap!!!

Tengok tue muka excited dia. HAHAHA!

Kembali bertenang. 1, 2, 3 snap.

Lepas makan, perut pun senang hati, kitorang pun pegi surau sebab dah masuk waktu. Mana boleh tinggal solat nanti Tuhan tak sayang. Kenalah ada rasa bersyukur sebab dah ada orang sudi belanja makan. Ngeh3~ Tipulah kalau tak bahagiaaaa... (^__^)  
*senyuman paling lebar kuberikan*

Aku kat luar fitting room. Stayaq tak?

Plan seterusnya ialah mencari baju dinner. Destinasi pertama kitorang Jefferson. Tolong Ikmal pilih2 kemaja mana yang sesuai. Aku tak banyak complain sebab aku lebih suka kalau dia pilih design yang dia suka. Then bila ada yang berkenan aku suruh dia try kat fitting room.

Sementara menunggu aku snap picture depan fitting room dia.

Akhirnya dia berpuas hati dan muka kegembiraan terserlah. Dia tak bagi aku amek pic kononnya tak surprise orang lain da tengok. Ok baiklah. (_ _#)"  
*menurut perintah*

Jacket ni lawa tapi mahal punya kes tak jadi beli. At least dapat try.

Kaciwa letak balik. Bayar dua kemeja tadi jer.

Begitulah kesahnya. Lepas tu pegi Nose cari heels tapi takde yang berkenan lalu hanya membeli heel grip sahaja. Nak cari baju aku pun tak dapat lagi sebab aku segan kot bagi dia tunggu lama time aku try2 baju kat fitting room. So tunjuk muka tak berminat aje untuk semua dress yang dia tunjuk. HAHAHA! Akhirnya kitorang balik dengan gembira sebelum meeting menjelang beberapa jam kemudian. (T-T)"


~WASALAM~


Thanks for reading this entry.

Friday, April 27, 2012

Fieldwork at Langkawi

Sincerely love by EiNeZz at Friday, April 27, 2012
Reactions: 
4 say you love me too
Assalamualaikum dan salam sejahtera you all :)

Kali nie aku nak cerita sikit pasal fieldwork aku kat Langkawi. Eh2 tiba-tiba ada yang tanya "Kau pehal buat fieldwork kat sana plak. Kau kan bakal cikgu je. Pegi buat LM aje sudah." Maigoddd kirim salam mulut. Cukup tak insuran?! Lalu aku terpaksalah menjawab dengan skill mengada jugak "Bro aku majoring dalam Goegrafi wokey. Layaklah kalau aku pegi fieldwork. Jeles lettew". hew~ hew~
*hembus angin kat muka kau* 

HAHAHA! Melawak ajelah. Mana ada orang cakap macam tue kat aku. Semua kawan-kawan aku baiklah. :D Aku pegi Langkawi nie sehari selepas aku baru balik dari Sarawak. Bayangkanlah belum lagi hilang penat travel ditambah pulak dengan kejadian gempa kecil sehinggakan kolej kediaman aku turut sama bergoyang-goyang gerudi macam Inul, aku terpaksa lagi buat fieldwork. Batuk pun tak surut lagi. Hok! hok! hok! Begitulah sedikit contoh bunyinya yang dihasilakn oleh rongga tekak aku. (Y.Y)"
*ada sedikit macam instrument punya sound* 

Ok2 malas nak membebel... Layyannn~

Nei lepas makan kat R&N. Muka bahagia bukan fikir pasal fieldwork tapi nak berjoli. Kwang3~

Ok action gedik kat jeti Kuala Perlis bersama beauty Mahirah

Ini aktiviti menjelang petang. Buat survey nak cari foreign tourist

Dinner ngan group members. Actually time ni down sangat sebab tak jumpa lagi tourist yang pernah ke Pulau Payar. (T-T)"

Serius lapar. Dah lah service lambat. (-.-)''

Sedikit bahagia bila jumpa first tourist. Jangan pandang belakang keh3~ Actually lelaki kat belakang tue tourist guide

Tourist ni boleh argue survey form kitorang. Aku apa lagi membebel-bebel explain jugak. Tiba-tiba dia cakap Malay aku terlopong. :O

John & David yang sangat friendly...  :)
0
Keesokan harinya bersiap sedia untuk berjimba-jimba.

Ok bajet datin. Sekian! (^-^)v

Kegembiraan yang tidak dapat dilukis

Sekali lagi buat muka aneh yang tidak diketahui motifnya. :D

Di kaki Gunung Everst. HAHAHA! xD

 Ney! Ney!!! Kau ada? ^^

Dekat Underwater World

Di atas Cable Car. Tak gayat pown.. WAKAKA!

Mintak tourist tolong amekkan picture kitorang. Ngeh3~

Puas hati dengan bayaran hanya RM15

Perasan tak dari awal lagi kalau bergambar mesti aku pegang beach hat. Ape kes???

 Kanak-kanak riang. Suke hati kite lehh! ;p

Dekat makam Mahsuri

Ok dah selesai jom balik!

Bersiap sedia untuk balik Penang. Sekali lagi naik feri.

Sebelum tue shop kat Polo Haus dulu. (^.~)v wink3~

Akhirnya menemui satu kemeja dan t-shirt. ;D

 Jap gi nak naik feri. Nak ikut? :))

Dalam feri bersam Incik Saudara yang sangat baik. Tq sebab bawak kami jalan-jalan.

One snap before depart!

Ini aku punya! Tak nak bagi korang. Wuek! ;p

Begitulah kesahnya perjalanan aktiviti kami sepanjang berada di sana. Happykan! Fieldwork konon tapi agenda utama berjimba-jimba. huahuahua~


~WASALAM~


Thanks for reading this entry
 

~ EiNeZz ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review