Monday, December 31, 2012

Pesta Penang 2012

Sincerely love by EiNeZz at Monday, December 31, 2012
Reactions: 
0 say you love me too
Photobucket
Siapa tak tau setiap tahun bulan Disember mesti akan ada Pesta Penang. Time tue semua orang Penang dan orang negeri jiran yang terdekat akan datang ke pesta nie. Banyak booth jual barang, pakaian, tudung, kain, carpet, makanan, minuman dan macam-macam lagi ada kat sana. Aku pun tak lepas peluang tuk datang tengok keadaan di sana even bukanlah bertujuan untuk shopping atau main-main. Sajeee nak jalan-jalan. ;p

At mini park ala-ala i-City. :P

Bibah yang super excited. :D

You know what? Masuk dalam nie sangat panas. Crowded! Sesak dengan manusia. =.='

Pas tu Bibah offer try satay

Pas tu kitorang pegi tapak fun fair. Tapi aku tak nak main. Dah cukup pening main kat Genting hari tu.

Tapi si budak excited nie nak main jugak. So aku ngan Halidah tolong tengokkan aje. HAHAHA ;D

Dengan keadaan orang berpusu-pusu memang agak menyesakkan. Mungkin nie kali last aku pegi pesta. Lagi pun dengar citer dari kawan-kawan next year pesta nie akan dibuat kat seberang. I mean bukan kat Penang. Kalau nak pegi jau. Kene lalu bridge. Sungguh tak sanggup. Sejauh mana kebenaran khabar angin tu aku pun tak tau.

Ok itu saja. Selamat bergembira. Selamat Tahun Baru. May Allah bless you. Bless us all. Adios amigos!


~WASSALAM~
Thanks for reading this entry.

Saturday, December 29, 2012

Genting Highland: Kota Keriangan

Sincerely love by EiNeZz at Saturday, December 29, 2012
Reactions: 
0 say you love me too
Photobucket
Ini minggu study week. Minggu yang mana seseorang pelajar harus mentelaah pelajaran sebelum menghadapi peperiksaan akhir. Tapi apa yang telah aku lakukan? Pergi ke Genting Highland bermain tanpa henti. :P 

Bagi aku ini adalah reward yang terbaik setelah berhempas pulas menyiapkan report setebal berpuluh-puluh muka surat. Jika ditanya tidakkah aku rasa bersalah? Owh tidak sama sekali. Apa salahnya bermain sehari saja sebelum membuat persiapan untuk final exam. ngeh3~

Dan kamu? Ditugaskan untuk membaca entry ini sahaja. :D

Sarapan sebelum main

Kami tiba di Genting seawal 4 pagi. Keluar je dari perut bas semua orang kesejukan. Aku plak tak lah rasa sejuk sangat. Kabus je yang banyak. Rasanya sejuk lagi DK L tuk lecture HGM348 yang aku selalu skip tu. Atau mungkinkah aku telah berubah menjadi makhluk berdarah sejuk. Kedinginan tidak lagi dirasai. Hampa! =.='

 Tak sah kalau tak begambar kat sini :P

Selesai solat subuh dan breakfast kami posing sehabis maut untuk kelihatan anggun di dalam gambar. Tatkala itu tiada siapa yang boleh menghalang. Emangnya gwe pikirin... hew~hew~

Di pelusuk mana sekali pun selagi ada peluang... bergambar adalah suatu kemestian

Benar apa yang aku kata toilet juga menjadi tempat ber-posing

Ok tag dah ada kat tangan. Semua dah tak sabar nak main. ALL PARK mari!!!

Owh... owh kabus sangat tebal di luar

Bergambar dengan tourist. Buat-buat macam 10 tahun dah kenal. xD

First ride: Space Shot

Aku serik dah main ride yang sangat trill kat USS hari tu. So kali nie aku nak main yang light je. 
(_ _#)" Si penakut

Sementara tunggu dorang queue tuk main Space Shot aku bersama si penakut yang lain hanya mampu naik capsule yang comel ni. :D

Jumpa cosplay tapi tak tau watak anime yang mana. HAHAHA!

Cosplay baju merah tu aku tau. Yang baju hitam plak tak tau. WAKAKA!

Banyak plak cosplay hari tu

Sebelum main roller coaster

Actually tak semua ride aku main. Penat tauk! Plus queue pun panjang. Tapi seronok dapat main ngan kawan-kawan. Satu benda yang aku suka sal theme park kat Genting nie surau senang je cari. Even dalam outdoor theme park pun ada surau. Means masih berpeluang menginsafkan diri selepas terkinja-kinja main. Sesungguhnya semua ini duniawi semata. tehee~

Lihat muka kami gembira! :D

Snow World (gambar scan)

Mula-mula aku tak nak masuk Snow World sebab dah pernah main salji. Tapi tewas jugak tengok orang main dari luar. RM25 untuk 40 minit. Yang tak bestnye kat dalam tak boleh bawak camera. Pic kat atas nie aku ngan kawan-kawan lain pakat beli kongsi-kongsi. Cis punya mahal. Sekeping RM50. Snow City kat Singapore pun $11 jer. Cekik darah! 

Tak percaya nie buktinya. Snow City, Singapore. 1 pic cost me approximately RM27.

Time ni dah malam. Baru abis ride roller coaster (Indoor Park) ngan Nana. :)

Panorama yang cantik.

Kumpul ramai-ramai. Nak balik dah. :')

Lupa nak cakap program ke Genting ni sebenarnya anjuran budak Sabah yang study kat USM. (PERSIS). Tersangatlah happy jalan ngan dorang. Thank you semua sebab ajak saya join sekali dengan yuran yang sangat berpatutan. So, lepas nie fokus tuk final exam plak. Doakan kejayaan kami semua. :)


~WASSALAM~


Thanks for reading this entry.

Tuesday, December 25, 2012

Welcome 2013

Sincerely love by EiNeZz at Tuesday, December 25, 2012
Reactions: 
2 say you love me too
Photobucket
Sekarang nie minggu study week. Mesti ramai orang dok hadap buku 24 hours. tehee~ Sedar tak sedar dah hujung tahun rupanya. Harap-harap azam korang tuk tahun nie dah tercapai. Then bolehlah tanam azam baru tuk tahun 2013 pulak. Mungkin dah ada yang buat azam baru time tahun baru Islam (1 Muharram) hari tu kan? :)
 Diari 2013

Sebelum menjelang tahun 2013 aku dah siap-siap beli diari. Ada USM logo lagi you! ;p Cek balik schedule & catat semua dalam diari nie. Sem depan ada event besar kene handle, annual projek kene attend. List-to-do kene plan awal-awal so tak la kalut nanti. Lagipun aku takde PA tuk remind kan semua benda. Ahaks!

What?! Old school type kalau guna diari bagai. Whatever! Diari ni bukan private pun. In case aku tak dapat attend meeting boleh pas kat project partner tuk jot down important things yang aku perlu tau. So, aku tak la miss apa-apa info. Tak pasal-pasal aku jugak yang susah nanti. ngeh3~

Exam!!!!

Sem ni aku amek 6 subjects tapi ada 5 paper je. Lepas tu balik Sabah. :D Wohoo~ Tak sabar. Itinerary tampal depan meja study. Hari-hari tengok. Excited! Pedahal exam tak start lagi. hik3~ Owh ya esok aku pergi bercuti. Holiday time sebelum berhempas pulas untuk exam. Doakan perjalanan aku selamat. Ok bye!


~WASSALAM~


Thanks for reading this entry.

Thursday, December 20, 2012

Moody Face (o^_^o)

Sincerely love by EiNeZz at Thursday, December 20, 2012
Reactions: 
0 say you love me too
Photobucket
Moody Face (2 in 1: bantal & hand warner)

Al-kisah semelangkahnya aku keluar dari bilik, pandanganku terpanah ke arah sebuah bungkusan besar berwarna putih di atas rak kasut. Atau lebih tepat lagi bungkusan tersebut berada di atas timbunan kasut aku dan cik roommate. Dengan perasaan blurr dan keliru segera bertanya kepada cik roommate sekiranya dia tertinggal barang atau mungkin bungkusan tersebut diutus untuk dirinya.

Tiba-tiba aku mendapat pesanan ringkas dan akhirnya terbongkarlah rahsia bahawa bungkusan itu sebenarnya adalah milikku. Terima Kasih kerana memberi daku sejenis makhluk lembut, gebu dan comel ini. GUGUR JANTUNG SAYA! ;p


~WASSALAM~


Thanks for reading this entry.

Wednesday, December 19, 2012

Happy Anniversary & Happy Birthday

Sincerely love by EiNeZz at Wednesday, December 19, 2012
Reactions: 
0 say you love me too
Photobucket
18 Disember
♥ Ayah dan Ibu 

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yang Ke-29. Semoga hubungan berkekalan hingga ke syurga. Amin~ Semoga urusan ayah di KL cepat selesai then boleh balik Sabah temankan ibu & celebrate birthday Joe sekali. Tehee~ :)

19 Disember
♥ Joehan 

Selamat Hari Lahir yang Ke-19 Tahun. Semoga panjang umur murah rezeki. Jadi anak yang baik dan jangan nakal-nakal. Besar sudah tak boleh manja-nanja lagi. Jangan harap apa-apa hadiah dari saya ok... wuek! ;p


~WASSALAM~


Thanks for reading this entry. :')

Monday, December 17, 2012

Gathering with Kesayangans!

Sincerely love by EiNeZz at Monday, December 17, 2012
Reactions: 
0 say you love me too
Photobucket
Rindu nak kumpul ramai-ramai dengan ex-Exco Board SJAMUSM 2011/2012. So kitorang plan nak pegi keluar makan sama-sama hari Sabtu lalu. Lokasi pilihan kat Seoul Garden. Nama je Seoul tapi masih kat Malaysia bukan Korea. My previous entry ada jugak cakap pasal nie. Kalau tak cayer click kat SINI.

Let me introduce. Dari kiri:
Abang Keong Oppa, Jun Pyo Jali, Aini, Huda, SAYA, Rehan, Tasha, Ikmal dan Jeri

Actually ada 16 orang yang perlu attend gathering nie. Tapi ramai yang ada komitmen lain. Nak tak nak program terpaksa dijalankan jugak. Arahan pengarah projek. ;p Sampai je Gurney kitorang terus masuk kat Seoul Garden. Kononnya nak makan sampai malam. Mak aih! Tau lah buffet tapi perut den dah penuh. Tak larat... HAHAHA~! :D

Aku tak fahamlah. Kalau ada muka aku je mesti nak dikerat sebelah. =.='

Huda merupakan chef pada hari tu. Semangat! :D

Inilah hasilnya.

Kenyang tahap dewa

Roommate kesayangan ;p

O.K yang paling cute sudah. (^_^)v

Tak cukup kenyang lagi. nyum3~

Kami sangat happy. Semoga ikatan persahabatan kita kekal selamanya. Amin~ Kepada kawan-kawan yang tak dapat datang, harap-harap sem depan dapat join plak ok... 
We mishhhh you all... ♥ ♥ ♥


~WASSALAM~


Thanks for reading this entry
 

~ EiNeZz ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review