Friday, August 5, 2011

PERKARA YANG SAYA TIDAK SUKA

Sincerely love by EiNeZz at Friday, August 05, 2011
Reactions: 
2 say you love me too
Alhamdulillah~ baru saja abis sahur..
sementara tunggu azan subuh tiba-tiba terfikir nak update blog. saya nie jarang sangat update blog... so saya masih tak boleh kategorikan diri saya sebagai blogger tegar. macam jugak perokok, seseorang itu tidak akan dikategorikan sebagai perokok tegar selagi dia tidak tergolong dalam golongan yang kerap merokok dan mampu memiliki rokok sendiri secara rutinnya. so, memandangkan saya jarang sangat2 update blog dalam sebulan pun belum tentu dapat update satu entry baru, hal ini bermaksud saya belum sampai pada level blogger yang hebat. (wah!!!)

ok2... semalam banyak sangat perkara yang berlaku pada saya. sebilangan kejadian2 tersebut ada yang tergolong dalam PERKARA-PERKARA YANG SAYA TIDAK SUKA. so, saya akan list-kan beberapa perkara tersebut:


1. TAHAN GELAK / KETAWA. begini ceritanya. tadi sahur kami (saya, ayah, abang dan Joe adik saya) makan semeja. entah la tengah sibuk makan, tiba-tiba ayam abang terpelanting ke bawah meja. dengan muka yang macam tiada muka saya rasa lah (sebab dia tunjuk muka serius sangat) dia pungut ayam tu balik dan letakkan semula ke dalam piring. saya yang melihat kejadian itu serta-merta berkata "uitss boleh plak terpelanting". sambil tengok muka Joe saya menyiku tangannya. serius saya rasa lucu.. nak pecah gelak. Joe pun sama, tapi tengok muka abang yang serius takda perasaan, kami sedaya upaya tahan ketawa. tapi ada bunyi "kekekeh" sempat keluar dari mulut Joe. tau lah abang ni jenis yang sangat sukar untuk di ramal emosinya. kalau dia sudah marah, boleh menangis jugak di buatnya. tak macam ayah, kalau marah, saya masih boleh ajak gurau lagi... tehee~ pada masa tu Tuhan saja yang tahu betapa saratnya beban apabila terpaksa menahan ketawa ketika berhadapan dengan situasi yang sangat2 melucukan sehinggakan usus kecil dan usus besar dalam perut boleh terbelit. nasib abang cepat habis makan. bila dia pegi dapur saya hamburkan ketawa laju2 sebelum dia masuk semula. wakaka xD... yang lain tengok saya macam suda gila ketawa sendiri2... Ahh!!! at least terlepas jugak gelak yang saya pendam selama beberapa minit.. dalam hati cakap cepat2 kasi lepas sebelum terlambat... Adooiiyaaii... HAHAHA... lega~



2. KACANG PEAS. ada yang cakap kacang peas banyak khasiatnya tapi saya sangat2 tidak suka makhluk ini. saya percaya banyak lagi makanan yang berkhasiat di dunia ini dan rasanya cukup enak.. contohnya broccoli sayur kegemaran saya. *wink3 ^.~ kenyit mata kejap...
tadi agak bersemangat bangun sahur sebab tau kali nie ibu masak ayam masak merah.. makanan kegemaran saya!!! yihuu~ jarang jugak berselera makan di pagi2 buta nie. tapi sebab lauk kali nie hebat so cepat2 bangun, basuh muka dan tangan terus duduk untuk makan. erkkk!! =__=" ibu letak sayur campur... tau tak lobak yang dipotong dadu kecil, jagung dan kacang peas yang warna hijau tue? hah! saya panggil tu sayur campur lah... sebab ada kacang peas so terpaksalah asingkan dulu kacang peas tu di tepi piring. nampaknya proses menyuap makanan ke dalam mulut menjadi agak lambat.



3. "EIN MASAK APA HARI NI??". ini la pertanyaan yang saya paling tidak suka. kalau ada orang tanya saya masak apa saya selalunya tidak akan layan.
OK la jujur bab masak memasak ni saya kurang arif.. eh2 nanti!!! bukan langsung tak pandai masak. tapi biasanya saya masak hanya untuk santapan diri sendiri. bukan untuk satu family yang makan. tapi buat masa ni orang yang selalu merasmi makanan saya ialah Joe dan nenek.

macam tadi pagi cikgu saya mesej suruh bangun sahur. (dalam hati cakap kenapa lah tiba2 mesej suru bangun nie. sakit???) saya cakap masih awal. dia plak cakap saya perlu masak so dia bagi bangun awal. tengok saja perkataan "masak" terus terasa tersindir. so saya reply: SAYA MAKAN, X MASAK... lepas tue saya tak pedulikan mesej2 yang lain..

Lagipun ibu saya masak memang sedap. so, ibu yang akan masak untuk kami semua. ok2!!! saya bagi satu situasi.. kalaulah di rumah tu ada orang yang masak lagi sedap dari kita mesti la kan kita nak dia yang masak untuk semua orang. so wajar la kalau ibu saya yang akan masak untuk kami di rumah. tp jangan pandang rendah pada saya tau. suma kerja saya boleh buat tp part masak ada kureng sket.. tehee~ takpa nanti saya akan ikut kelas memasak lepas ko-k St.John habis. JANJI!!!


4. DUIT SYILING. saya rasa duit syiling hanya akan memberatkan purse. so selalunya saya akan cek duit syiling sebelum jalan. "ibu saya ada duit syiling RM7.54. tukar ya." ibu saya memangla suka sebab kalau pegi pasar senang nak bayar itu dan ini. so saya akan ambil purse ibu dan tukar dengan duit kertas RM10. :) "ok, makasi" sedikit sebanyak boleh la saya menabung untuk belanja anak jiran beli aiskrim di Siong Ho... (umpan supaya budak2 tu nak main dengan saya.. u know what?? saya suka kanak2)


5. MENUNGGU. nah!!! tunggu kawan, kereta, barang atau apa2 saja yang sinonim dengan MENUNGGU saya memang tidak suka. pernah sekali tu saya tunggu ayah saya ambil di sekolah. sebab time saya form 6 saya masuk sekolah harian biasa.. best tauk!!! tapi ayah saya selalu meeting. sebelum hantar ke sekolah ayah akan bagi tau kalau hari tu dia ada meeting. tapi time tu ayah takda cakap pun... lama sangat saya tunggu. terpaksa lah saya call office dan hp ayah. sebab saya tak suka duit syiling saya terpaksa pinjam duit syiling dengan kawan untuk call ayah. baru la saya sedar kepentingan duit syiling time tu. beberapa minit lepas tu ayah datang. tengok muka ayah tersengih. dalam hati tau ayah takda meeting.. sebenarnya ayah lupa. entah berapa jam tunggu time tu. SERIUS GERAM!!! sampai rumah, masuk bilik, masih pakai baju sekolah, humban badan di katil sambil nangis puas2 sampai tertidur.
bangun2 baru sedar suda masuk Asar.. terpaksa qada solat Zohor yang tertinggal. =__="
so kalau tak mau tengok saya menangis, jangan biarkan saya tunggu lama...


6. DIDESAK. Aaaaaarrgh!!! ini pun saya sangat2 tidak suka. saya tak suka orang mendesak atau paksa saya buat perkara yang saya tidak suka. ok, contoh yang baru2 terjadi semalam.
semua orang ada bestfriend kan?? tak kira lah lelaki atau perempuan.
saya pun macam tu jugak. tapi kali nie saya nak cerita pasal bestfriend saya yang lelaki. tak perlu lah tau siapa dia. nanti ada lagi orang cakap mau berkenalan. nanti bertambah lagi kawan dia di Facebook. ~tangan di dada mata ke atas~
(cepat2 tengok berapa friends dia di Facebook.. 2384!!! giler cool)
banyak benda yang saya share dengan bestfriend saya ni.. kami berkawan suda 12 tahun.. sejak sekolah rendah lagi. sedi, suka, duka, gembira, begaduh, menjengkelkan, tidak bertegur, bla... bla... semuanya kami pernah lalui bersama.
semalam saya call dia. biasalah ada saja benda yang mau di share plus saya ada download lagu baru. lumrah manusia suka tunjuk2.."ein ada lagu baru ney!!!" dengan harapan dia pun jeles.. kah3~ so sambil call, saya on lagu tu. then dia suru replay sebab nak record. maklumlah dia belum boleh online lagi.
tiba2 VR call... mesti lah waiting kan... so saya jawab sekejap. belum sempat cakap apa2 VR mara2.. dia tak suka saya call dengan orang lain lebih2 lagi bestfriend saya tu. Owh untuk pengetahuan... VR tue hanya kawan saja. tapi entah napa dia bersikap begitu. agak mendesak suru saya pilih dia atau bestfriend saya. huh!!! giler ape??!!
dia bentak2!!! saya blurr n off hp... tapi saya agak sedih sebab orang mara2 tanpa sebab munasabah... terus hilang mood ber-FB / FB-ing denga cousin saya Kelly.. :'(
PERINGATAN: jangan buat orang begitu nanti Tuhan tidak sayang.
tak pasal2 bestfriend saya rasa bersalah.. asi kah begitu asi ka???


ok cukuplah 6 saja. nanti boring pulak beleter panjang2 kan... saya nak sambung buat keja apa yang patut... SELAMAT BERSAHUR, BERPUASA, BERBUKA DAN BERIBADAH... semoga kita disayang Allah... Amin~
have a good day kawan2 ^^


Thursday, June 9, 2011

Ini BuKaN CinTa!!! Part 2

Sincerely love by EiNeZz at Thursday, June 09, 2011
Reactions: 
1 say you love me too
As salam.. hye suma.. semoga sihat hendaknya..
entry kali nie merupakan sequel Ya Ampun CINTA!!! Part 1.
saja bagi title dia lain sikit.. baru la orang kata ada style.. 
Ahaks~ xD


aku sebenarnya x tau apa yang sepatutnya aku cakap pada dia. 'err ... '


Di atas nie merupakan part akhir cerita tue.. jujur sekali aku x taw bagaimana memulakan bicara. 'err...' belum pun sempat aku cakap something tiba2 aku dapat satu idea untuk mengelak seketika... plus usaha menghilangkan rasa nervous tue sikit.. aku segera call Darsima suru dia dan Ani cepat datang sebab aku dan Farhana sda lama tunggu.. kalau bole time tue aku mau seja cakap panjang2 dengan Dar sebab aku masih x pasti apa yang aku harus buat depan VR nanti... tapi keadaan selalunya tidak membantu lebih2 lagi dalam situasi genting macam tue. teeeet~~~ Dar terus letak fon... =.="


alamak2 apa aku perlu buat nie?! ;O

aku tarik nafas panjang2 tengok bawah lagi then nampak kasut aku... teringat plak kesah tentang kasut yang aku pakai. aku beli kasut tue d KK time aku, tiqa dan ain jln2.. time tue aku sempat jgk sebel sebab bila aku mau beli teda saiz leh pulek... nasib la bila aku p kedai lain dapat jgk saiz yang ngam dengan kaki aku... syukur...! Opsss!!! aku cepat2 teringat yang VR sekarang ada dengan aku. dengan spontan nya aku cakap ' err emm KURUSNYA KAU'... aku sendiri x taw sama ada ayat yang aku lontarkan tue sesuai atau tidak sebagai pembuka bicara... tapi kalau aku teringat balik aku sendiri ketawa.. "haissshh!!! apa punya intro.." kah3~

aku tgk dia relek orang nya... mungkin aku seja yang gemuruh lebih... aku bawak di p tempat Farhana.. x lama lepas tue Dar dan Ani pun sampai... aku tgk reaksi dorang macam agak pelik sebab tiba2 VR ada d situ.. sebelum dorang tanya, aku awal2 bgtaw VR tue kawan lama aku.. 1 skola time skolah rendah... aku ingat Dar cakap 'kawan skola rendah ku rasanya tiada sorang pun yang aku ingat, jadi kamu skg nie jejak kasih la nie??'... aku x ckp apa2 tapi mau tegelak jgk aku dibuatnya. hahahaha~ :D ooo cakap pasal "kawan" mungkin aku bole kategorikan VR tue sebagai spesies stranger pada aku. ya lah dlu pun bukan kami rapat... bayangkan sedekad lamanya terpisah dan hari tue ptama kali kami jumpa.. paling :Ooo Maigodd aku.


pulled ooo maigoddd face!

then kami pun hantar Farhana dekat entrance masuk departure hall... salam2 agak sedi jgk la kan.. 4 bulan x jumpa... lepas suma nya selesai VR ckp dia lapar. so aku ajak kawan2 aku p makan sekali even aku taw dorang sda kenyang... Dar & Ani suru aku pegi dulu nanti dorang menyusul. Aaiiiyy x tenang aku d buatnya.. (bermakna kami dua pegi dulu.. gagagrrr~) aku x kesa makan d mana2 yang penting bukan mcD. bosan tauk!!! then kami p Old Town.. kebetulan dia pun mau makan nasi... kami borak2 kosong.. dia ckp dia sendiri x taw napa tiba2 tergerak hati mau call aku ari tue.. bila dpt tau aku d epot dia rushing tuk jmpa aku. aku iya2 kan seja. ikut kan ati mau seja aku ckp "supaya apalah kau bagitau aku??".. tp mulut masi berkunci. kesian jgk sbb jau2 dia dtg mau jmpa... adeh rasa besalah pun ada.


Inilah Old Town nye.. tak besar sangat pun.. time tu agak sesak

sampai di Old Town aku trus cari tmpat kosong.. mmg orang agak ramai.. aku pilih tempat yang agak selesa then terus duduk.. aku ingat kan dia akan duduk d kerusi depan, tengok2 dia duduk sebelah aku.. aku paling x suka org duduk sebelah aku kalau ada tempat kosong d depan.. x pa sabar... segan2 jgak aku toleh sebelah kiri.. tp bila dia bcakap dia pandang aku.. x kan aku buat bodoh plak.. tp aku nervous.. SERIUS!! bila aku tgk menu, benda yg aku mau makan tiada.. ntah macam limit sgt menu d cafe tue.. aku pas kertas n pensel pada dia tuk order apa yang dia mau tp dia suru aku tulis dlu apa yang aku mau... damn!! damn!!! ujian betol aku rasa.. saat2 nervous macam tue aku rasa menulis pun aku sda x mampu... malu la aku kalau tangan aku terketar2 tulis code menu... Argghhh!!! so apa yang aku bole buat, tunggu dia pandang tempat lain then aku cepat2 tulis... kuh3 selamat.. ;P

pastu dia p bayar.. aku bdoa supaya queue panjang. tp aku tgk x ramai org queue time tue.. cittt!! sekali lagi situasi slalu x membantu... bila dia datang balik kami sambung cerita.. ntah apa yang kami borakkan aku pun x ingat... sungguh aku x brani pandang muka nya. aku rasa betol2 asing. bila aku toleh kiri aku hanya tengok baju dia.. hehehe... aku tertarik dengan baju tue.. tulisan Quicksilver terhasil oleh lukisan berbentuk lingkaran ular atau naga ntah apa sebenarnya, aku pun x sure.. tp aku suka.. tiba2 aku teringat movie lakonan Van Damme dalam The Quest. dalam movie tue ada emas dengan ukiran berbentuk naga.. hahaha macam baju dia jgk.. xD "kalau ada cutting tuk female aku mau beli"

dari gerak tubuhnya mungkin dia perasan aku pandang baju dia lama sangat. tidak sengaja aku terpandang muka dia.. erk!! dia diam, aku diam...  lepas tue.......



ok la dulu aku penat da taip...
banyak fenin... lain kali la aku sambung..
ingat kan untuk entry nie dah bole khatam...
kalau aku rajin ada lah Part 3 nanti..


~SEKIAN~



Pertama Kali

Sincerely love by EiNeZz at Thursday, June 09, 2011
Reactions: 
0 say you love me too
salam sayang semua...

seperti biasa ibu akan kejutkan aku bagun solat subuh... selagi aku x terduduk x kan pernah berenti panggil2 nma aku.. kebetulan semalam aku tidur dengan ibu sebab ayah outstation...
so aku angkat la suma bantal, bantal peluk, toto, hp, handsfree dll trun balik p bilik aku...
aku rasa agak lemah plak pagi nie.. aku sentuh2 dahi dan leher agak panas.. sah2 aku demam...
bt pertama kalinya aku demam sejak berada di rumah..
sebelum nie memang slalu demam tapi d usm la.. maklumlah cuasa d penang agak panas..
lepas solat aku baring kejap d katil. erm rasa mau nangis pun ada..
mungkin muka aku lebih teruk dari nie kalau nanges! wuwuu~

pagi2 lagi VR call.. mgkn kebetulan dia d sana baru mau solat subuh... aku bagi taw aku demam + flu.. maksudnya aku x larat mo ckp pnjg2.. so aku harap dia fhm.. lama dia diam.. aku ckp hello100x dia x cakap pa2.. then aku off trus.. arrghh!! malas mau fikir.. mungkin dia kecik ati sebab semalam.. then aku on lappy jap mcm besa tegur c sayangs dua org tue dulu... sempat jgk ketawak2 even demam (=

last2 aku kuatkan diri tuk bangun. konon nya mau cycling.. besa la mo kuruskan badan katakan.. plus2 cuti skola nie ramai bt kenduri la, majlis kawin, akikah bla~ bla~ so aku jadi mangsa keadaan tuk makan suma makanan yang dihidangkan... :D (syurganya!!!)
tp aku bukan cycling d luar tp dalam rumah seja.. alaa guna basikal yang macam dalam gym tue.. beberapa hari nie aku gigih cycling.. Alhamdulillah berat aku 45kg trun 43kg... aku plu berusaha keras lagi tuk balik pada berat asal 40kg... CHAIYOK!! ^__^ v
giler cool kalau aku ada boyfriend cycling macam nie.. xD
(sumpah x cari lain)

macam besa aku akan dgr lagu time cycling.. supaya semangat la skit kan...
tapi.. tapi... belum pun sempat habis 1 lagu aku dah x larat. kaki ni mcm kebas.. aku x nak push muscle aku tuk bekerja so aku stop... nie mesti sebab demam.. ingat kan kalau berpeluh boleh la cepat sembuh... then aku trus p mesin infrared tuk massage kaki... hadduiyy bila dengar aku on mesin tue trus kazen2 aku yg kurang matang nie menyerbu... mo jgk ikut2... =.="
semua datang keliling aku ckp ini itu sampai aku fed up tauk!!! "shut up! p main jau2. kak ein letih nie kurang sihat" normally ayat seperti itu x kluar dari mulut, cukup skadar hati berbicara... kui3~ ;P

15min lepas tue aku off kan mesin.. aku refill air yang hilang dengan minum air biodisc...
lepas tue aku cycling lagi.. time tue kaki rasa ringan skit mau kayuh. tp x lama macam selalu... suda cukup penat aku rehat kejap... beberapa min lepas tue aku rasa segar skit.. syukur la.. :D


gtg... saya masi x abis ketawa tgk link d fb tadi...
pagi2 lagi c sayangs dua tue buat aku terhibur.. ngee~
bye~


Wednesday, June 8, 2011

Ya Ampun CINTA!!! PART 1

Sincerely love by EiNeZz at Wednesday, June 08, 2011
Reactions: 
0 say you love me too
Title yang agak sensitif.. wah!!! xD
tapi ini bukan cerita cinta... sekadar ingin berkongsi pengalaman di waktu itu...
aceceh blushing leh pulek!!! :))
9 mei 2011.. dipendekkan cerita aku dan 3 org kawan aku baru sampai LCCT...
memang aku excited giler time tue... x sabar2 nak balik.. maklum la aku kan study jau.. balik pun jarang2. bukan kaya sgt kot nak balik slalu. time tue lebih kurang pkul 1 ptg.. then aku ngn kawan2 lain p amek troli n letak la barang2 kami (serius byk mcm x mau blek penang sda)
memandangkan skg Air Asia sda update check in pun kene bt sndri d mesin2 comel mcm atm tue. tp kami suma x taw booking number. so kawan aku Ani nie on lappy dia then cek booking number kami satu2. sementara tue aku text zafliey yg sedang sibuk study tuk exam. plan mo jln x jadi sbb paper dia klu x slap aku keesokan hari nya.. (sempat jgk ktawak kan dia sbb balik sabah lambat) kesian deh loe!!! :D


macam nie la suasana orang tengah check in. tapi time aku orang agak ramai =.='

tiba2 kawan aku VR bukan nma sebenar call.. mak aiii!!! jarang2 dia call ntah mimpi apa dia. then aku gtaw la aku mau blek sabah sda. dia pun bdak sabah jgk.. mcm polis lagaknya tya flyte aku bila, aku d mna, dgn siapa bla bla bla~~ pastu dia ckp dia p epot skg. seperti biasa hati berkata "biar betul bdak nie??? ahh mgkin main2 jak tue" then aku tekan butang merah. mmg VR kwn aku sejak skola rendah lg. (sama2 dengan zafliey dan challik) tp kalau d hitung2 sda 10 tahun aku x pena jmp dia. kami cntc pun gn fb n sms.. tue pun tersangat la jarang. kalau aku susun jari pun x cukup tuk aku pangkah guna pensel xD. lg pun klu dia cntc aku mesti aku sebel d buat nya. ada sejak pekataan yg mnyakitkan ati dia ckp. (sbb dia ckp dulu aku jahat, sombong, temberang suma nya la.. jd mungkin ini masa nya tuk balas dendam =.=") tp mgkn dia maksud kan suma tue gurauan semata.. tp excuse me ok!! siapa loe cobak ketemu aja uda gak pernah. dlu skola pun aku masi ingat dia geng2 Challik. tp pendiam budak nya.. HAHAHA!!! [paling tekencing ketawa] abaikan dia~

bila da dpt kami trus je check in.. masa mau p mesin merah tue aku sempat jeling kat Diesel. dalam hati "kejap lagi aku singgah. jangan risau" hahah xD
flyte kami lbh krg pkul 6 ptg. kami dtg awal sbb kawan kmi (Farhana) sorang nie blek klate.. flyte dia pukul 3 ptg. so sbb semangat persahabatan lebih tue kami bekorban la tuk p epot awal. konon nya lepas nie kan cuti 4 bulan. lama lg x jumpa. beh alasan agak mulia konon.. ;P


See! Mr Google sangat membantu! kat sini la aku beli baju :)

lepas check in, seperti yang terniat di dalam hati tadi, aku pun menjenguk Diesel tue.. aku ter tarik la dgn 2,3 baju.. so aku plan mo beli. tp leceh nya aku malas mau try2... tp kawan aku yang lain tue sda jalan p mna ntah.. so, secara kasar nya aku lihat gitu2 baju tue.. then aku cpt2 kejar kawan2 aku. tiba2 Darsima ajak aku beli aiskrim mcD. aku ckp aku x suka makan aiskrim.. mmg pun x suka (tp stiap kali ada iklan aiskrim d TV, suma tue aku akan rasa.. hehehe).. tp kawan punya pasal aku temankan jugak dia beli... tiba2 aku nampak Oreo.. pantang tgk so aku pun order la 1... bila smp aiskrim d tgn si Dar trus ngap.!!! dalam ati aku "kalau x dpt makan nie mesti kempunan". al-maklum lah nanti d tempatnya konpom teda... HAHAHA :D

huhuh.. cerita Diesel x abis lagi... HEHEHE~ belum pun abis aiskrim tue Dar & Ani gitau mau p tandas.. so aku ngan Farhana jak yg tinggal.. kebetulan tempat kami duduk2 tue dekat sgt2 dgn Diesel.. so aku gtaw dia aku nak cari brg kejap.. mmg dari tadi aku bekenan dgn 1 baju nie.. aku sentuh fabrik dia mmg slesa kalu d pakai... so apa lagi..aku trus gtaw kat mamat macho tue mntak saiz S... bila dia dtg balik dia ckp dah x da.. SEBEL lg aku rasa +.+" tp aku amek saiz M then try d fitting room.. ngam pulak. kuar2 jak aku ckp aku mau beli. aku pusing2 lagi.. ada baju yang sama tp color lain2.. aku x taw decide mau pilih yang mana.. last2 aku beli 1 jak. sempat lg ckp dalam ati "nanti balik ada jgk tue. ble cari d sabah nanti" dlm masa yg sama pikir kan Farhana jgk sbb nnt dia tgu lama sgt.. ikut kan ati aku mau try suma baju2 tue... =.="

balik jak tmpat tadi tgk2 Dar & Ani ada sda... dorang tengah makan nasi lemak.. aku pun baru tringat mak kpd kakak ipar nya suru dia bawak sbg bekalan... dorang bagi jgk tp time tue aku da kenyang. (kenyang beli baju.. nah makan tue baju!!!) Dar nmpak plastik baju yg aku pegang tp dia x ckp pa2.. aku seyum2 seja... dia pena ckp sblm nie suru aku stop beli bju.. kebayakan sda.. hahaha xD dia sndri nmpak aku pack barang ari tue sbb aku stay blik dia sblm p epot penang sma2...

lma lg fly so aku keboringan tahap dewa... aku bagi alasan mau p toilet.. fedehal!!! hehe.. aku nmpak kdai buku so plan mau beli novel la nie.. kebetulan aku kene lalu bookstore tue dulu sblm smp ke toilet.. bijak kan strategi saya!! auuuww~ tp supya x d cakap menipu aku p toilet dlu basuh2 tangan sebab bakal2 kluar kan duit lagi... :)) menyempat jgk kasi bgus tudung... suda puas ati aku trus kan misi meninjau2 novel.. target author kali nie Sophie Kinsella!!! jeng jeng jeng!!! baca2 sinopsis yg berkenan d hati then aku grab 1. melayang lg fulus grrr~ then aku p tmpt kawan2 ajak drg drop luggage. konon nya biar awal sbb nnt queue pnjg.. time ni menimbulkan kerisauan sbb takut overwieght.. x sanggup duit hilang sbb benda alah nie.. kih3~ bila smp kaunter tue, MR ABANG (suka2 kan bagi gelaran sama orang.. heheh) ckp flyte kami lama lg. kalau drop awal nnt clash dgn flyte ke Tawau yang jam 3 nanti.. kmi kena datang drop pkul 4 setengah g2.. so Farhana seja la yang drop luggage time tue..

so lepas tue kami pun berpatah balik... sbb sda masuk waktu Dar & Ani p surau... tinggal la aku ngn Farahana.. byak jgk benda yang kami cerita.. satu pkara aku suka dengan dia nie sebab dia tau cakap sabah even dia budak klate... mmg Dar & Ani sda train dia habis2.. tahniah la korang!!! xD lama jgk tunggu dorang abis solat... apa lagi keja aku tengok telatah org.. ada nie pcik sekuriti suh aku alih troli sbb nnt ble blok jalan.. hati berkata lagi "pekehal nye pcik! jalan tue punya luas" tp aku alihkan jgk.. aisshhh~ then aku trus kan berbual... tp aku pelik Dar & Ani nie lambat plak habis solat. aku cepat2 call Dar gtaw flyte Farhana da calling.. sebaik seja aku tekan punat merah hp aku tiba2 VR call lagi. "apa lagi dia mau nie". hati aku berkata2 lagi. dengan penuh yakin dia cakap dia sda sampai epot n berada d entrance dekat dengan mcD.


Ok.. kami berjumpa betul2 dekat mcD nie
Ooo Maigot!!! Maigot! Maigoottt!!! :O "dia serius rupanya. apa masalah mamat nie" so aku gtaw Farhana suruh tunggu sekejap bagi alasan mau jumpa kawan. so aku kluar la dr ruangan menunggu tue. aku toleh kiri, toleh kanan dia tiada. "sh*t dia tipu aku rupanya. mcm mana aku bole pecaya kata2 mamat nie.. yaayyy!" dalam fikiran aku time tue mesti dia suda ketawakan aku sebab sda buat aku macam bodoh. mesti dia.. (belum sempat aku fikir pekara yang bukan2)....
BULP!!! telan liur... even 10 tahun x jumpa banyak yang berubah, aku masi kenal dia.. betul2 d depan ku.. dari cara dia, aku rasa dia memang nampak aku dari tadi. Ahh!! tapi aku buat dunno.. aku try senyum dan melangkah lebih dekat... mata bertentang mata.... Mak aiii...!!! gugur jantung saya!!! tiba aku rasa jantung ku bedegup kencang. darah mengalir seluruh tubuhku dengan cepat. serius tangan ku jadi sejuk macam ais batu. aku rasa macam dunia berenti sekejap dan hanya kami dua yang wujud d epot tue. Damn! damn!!! damnnn!!! (aku sendri x tau apa sda jadi dengan diri aku time tue. sejenis perasaan yang aku x suka ;)

aku mengalah! aku terus tunduk tengok lantai yang pada masa itu aku rasa.. "kadang2 lantai nie ada jugak gunanya pada waktu2 yang sangat kritikal" aku kumpul segala tenaga dari ruang epot yang agak besar tue untuk hilangkan suma rasa gelabah, nervous, gemuruh, dug dag2 ahh!! dan sebagainya. aku rasa macam ada 1 tan buah kelapa sawit yang menyangkut d mulut sampai susa mau becakap. (kenapa la pekara seperni ini terjadi. macam mau lari pun ada sembunyi di celah2 troli manusia lain) dalam otak aku hanya ada "ein cool... cool.." agak lama jugak aku kaku depan VR then aku sepenuh tenaga mengangkat muka untuk meneruskan perbualan walaupun aku sebenarnya x tau apa yang sepatutnya aku cakap pada dia. 'err ... '


rasanya cukup dulu buat masa nie tentang kesahku...
selanjutnya akan bersambung nanti.
tunggu kesudahan cerita pada PART 2.. haha... :D

Monday, June 6, 2011

PinjaM BahU

Sincerely love by EiNeZz at Monday, June 06, 2011
Reactions: 
2 say you love me too
agak sebal skg nie... tapi apa ble buat klu suda itu ketentuanNya...
apa yg aku mau skg nie pinjam bahu tuk jadikan tempat
melimpahkan semua rasa sedih, sayu, sandi dan sgalanya...
Ya Allah bukan aku tidak bersyukur... tp tetap saja punya rasa
kecewa dan hampa~
x pa.. next time cuba lg... all the best!!!


T____T
 

~ EiNeZz ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review