Wednesday, November 21, 2012

Fieldwork at Pangkor Island

Sincerely love by EiNeZz at Wednesday, November 21, 2012
Reactions: 
Photobucket
Jika sebelum ini telah ku ceritakan kisah 3 hariku telah dihabiskan untuk menjalani aktiviti camping, kini aku ingin berkongsi lagi tentang 7 hari berikutnya apa yang telah aku lakukan. Ciss! Kalau bab intro je mesti aku suka buat unsur-unsur kononnya suspen! Dushhh! (_ _#)"
 
We are heading to Pangkor

Keceriaan melanda :D

Angin kuat sangat macam nak tercabut je tudung. kih3~

  Ombak & Angin Rindu :p

Hari kedua mencari responden. Kat gerai makan pun jadilah...

Kat lobi hotel jumpa semua incik tentera ini. Apa lagi peluang mintak isi form!

Eh lupa nak gitau. Kitorang stay kat Coral Bay Resort.

Hari ketiga bersiap sedia untuk snorkeling. Alahai macam mak datin. kah3~

Hari keempat kami jalan-jalan round island. Nie bukan macam kajian luar dah tapi macam makan angin.

Toink3~ naik rabbit (^_^)v

At Great Wall of China

Rumput yang bercorak-corak kat Kota Belanda

Mode: Di zaman penjajahan

 Sape punya meriam aku pun tak tau

Petang teruskan aktiviti mencari responden

Sambil tunggu dorang fill in form aku menghayati sunset dikala senja

Hari kelima pergi ke pekan cari souvenir then ke jeti cari sasaran (responden).

Tiba-tiba aku ngan dorang jadi kawan plak. Dorang tanya mana tempat murah tuk stay. So aku and the geng suggest Teluk Nipah. Mintak tolong incik teksi hantar dorang kat sana terus. Petang, time aku pegi Teluk Nipah sekali lagi jumpa mat salleh nie. 

Boleh plak dok borak-borak kat gerai makan & suggest supaya dia rasa Char Kuey Teow & ABC. Sambil-sambil tu aku mintak dorang isi balik borang dorang yang tak lengkap. Inilah maksudnya ada udang di sebalik Char Kuey Teow... Wakaka!

Seharian ini memang sangat penat dan duit banyak habis

Nasib baik incik beach boy sudi hantar balik sebab center dorang sama dengan tempat tinggal kami. Area Pasir Bogak. Jimat tambang teksi. Lol! Untunglah cik Ayu ringan mulut nak bertanya. Bertuah betul.

  Selamat tinggal Teluk Nipah

Sampai satu perhentian tukar plak naik speed boat. Stayaq! :D

Hari kelima: Lepas breakfast terus mandi kat swimming pool. Then pegi pantai mandi-mandi. Balik main-main lagi kat swimming pool. Petang main banana boat. Tak amek gambar sebab sume tak nak bawak handphone & camera sebab takut basah. Tapi sangat seronok!!! Semua happy sebab esoknya dah nak balik. (^^,)v

A time for farewell :') Good bye Pangkor!

Thank you for the great experiences!

Adik nie kawan kami main-main kat swimming pool. Tehee~

Melalui Terminal Sungai Pinang

Akhirnya sampai jugak di terminal jeti

Orang tiada kerja tayang magnet Pangkor :D

 Dalam lingkaran tulang ikan

 Cha changgg! Souvenir yang sangat comel. :P

Walaupun penat dengan fieldwork, at least banyak jugak pengalaman manis yang berlaku kat Pulau Pangkor. Sama jugak macam buat fieldwork kat Langkawi hari tu. Makinlah rasa happy amek course Geography lebih-lebih lagi subjek major. Alhamdulillah~


~WASALAM~


 Thanks for reading this entry.

1 say you love me too:

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

 

~ EiNeZz ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review