Friday, April 27, 2012

Fieldwork at Langkawi

Sincerely love by EiNeZz at Friday, April 27, 2012
Reactions: 
Assalamualaikum dan salam sejahtera you all :)

Kali nie aku nak cerita sikit pasal fieldwork aku kat Langkawi. Eh2 tiba-tiba ada yang tanya "Kau pehal buat fieldwork kat sana plak. Kau kan bakal cikgu je. Pegi buat LM aje sudah." Maigoddd kirim salam mulut. Cukup tak insuran?! Lalu aku terpaksalah menjawab dengan skill mengada jugak "Bro aku majoring dalam Goegrafi wokey. Layaklah kalau aku pegi fieldwork. Jeles lettew". hew~ hew~
*hembus angin kat muka kau* 

HAHAHA! Melawak ajelah. Mana ada orang cakap macam tue kat aku. Semua kawan-kawan aku baiklah. :D Aku pegi Langkawi nie sehari selepas aku baru balik dari Sarawak. Bayangkanlah belum lagi hilang penat travel ditambah pulak dengan kejadian gempa kecil sehinggakan kolej kediaman aku turut sama bergoyang-goyang gerudi macam Inul, aku terpaksa lagi buat fieldwork. Batuk pun tak surut lagi. Hok! hok! hok! Begitulah sedikit contoh bunyinya yang dihasilakn oleh rongga tekak aku. (Y.Y)"
*ada sedikit macam instrument punya sound* 

Ok2 malas nak membebel... Layyannn~

Nei lepas makan kat R&N. Muka bahagia bukan fikir pasal fieldwork tapi nak berjoli. Kwang3~

Ok action gedik kat jeti Kuala Perlis bersama beauty Mahirah

Ini aktiviti menjelang petang. Buat survey nak cari foreign tourist

Dinner ngan group members. Actually time ni down sangat sebab tak jumpa lagi tourist yang pernah ke Pulau Payar. (T-T)"

Serius lapar. Dah lah service lambat. (-.-)''

Sedikit bahagia bila jumpa first tourist. Jangan pandang belakang keh3~ Actually lelaki kat belakang tue tourist guide

Tourist ni boleh argue survey form kitorang. Aku apa lagi membebel-bebel explain jugak. Tiba-tiba dia cakap Malay aku terlopong. :O

John & David yang sangat friendly...  :)
0
Keesokan harinya bersiap sedia untuk berjimba-jimba.

Ok bajet datin. Sekian! (^-^)v

Kegembiraan yang tidak dapat dilukis

Sekali lagi buat muka aneh yang tidak diketahui motifnya. :D

Di kaki Gunung Everst. HAHAHA! xD

 Ney! Ney!!! Kau ada? ^^

Dekat Underwater World

Di atas Cable Car. Tak gayat pown.. WAKAKA!

Mintak tourist tolong amekkan picture kitorang. Ngeh3~

Puas hati dengan bayaran hanya RM15

Perasan tak dari awal lagi kalau bergambar mesti aku pegang beach hat. Ape kes???

 Kanak-kanak riang. Suke hati kite lehh! ;p

Dekat makam Mahsuri

Ok dah selesai jom balik!

Bersiap sedia untuk balik Penang. Sekali lagi naik feri.

Sebelum tue shop kat Polo Haus dulu. (^.~)v wink3~

Akhirnya menemui satu kemeja dan t-shirt. ;D

 Jap gi nak naik feri. Nak ikut? :))

Dalam feri bersam Incik Saudara yang sangat baik. Tq sebab bawak kami jalan-jalan.

One snap before depart!

Ini aku punya! Tak nak bagi korang. Wuek! ;p

Begitulah kesahnya perjalanan aktiviti kami sepanjang berada di sana. Happykan! Fieldwork konon tapi agenda utama berjimba-jimba. huahuahua~


~WASALAM~


Thanks for reading this entry

4 say you love me too:

saharinasaharudin said...

ok.lpas pegi uss,pegi langkawi!kahkah.menang kna saving ni :D

EiNeZz said...

hahaha... nie lepas blek dr swk... abis duit rin.. sem depan br p USS k. plan baik2... tiqa ikut sekali tue.. bwk kwn ble kan.. kan... :)

Anonymous said...

oo..ni la keje die kat opis td..anyway..jeles~~!!!!!!!

EiNeZz said...

dah takde keje kan... so blogging lehh... hik3~

 

~ EiNeZz ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review