Sunday, March 11, 2012

You're The One That I Don't Want

Sincerely love by EiNeZz at Sunday, March 11, 2012
Reactions: 

Assalamualaikum...


If the percentage to be together with someone you like or love is equal to zero. What are you going to do? The answer is get rid of him or her. Got it? BUT WHY?! :O (tiba-tiba ada suara bisik-bisik tanya kenapa? kenapa pulak!) Let me explain and please read it carefully... There is no possibility for you to be his or her partner / soulmate. So let yourself free from unsecured relationship. Find someone else because you deserve to be with someone better. If I were in this kind of situation I won't say "Never mind I'll find someone like you" as you heard from Adele's song. Pray hard to Allah and wish He will send you someone right, someone "yang halal bagimu" who can be your leader and a perfect father for your future daughter(s) and son(s). That's all.

I'm sick of all the insincere T_T

Macam mengencang pulakkan... HAHAHA! Actually motif aku kali nie nak kongsi dengan korang one of favoritas novel yang pernah aku baca. Novel nie pasal seorang wanita yang menunggu cinta pertamanya datang kembali kerana terlalu taksub dengan perjanjian cinta yang pernah dorang buat pada zaman remaja dulu. Bila si wanita bertemu kembali dengan si kekasih lama, dorang pun rasa mungkin dorang memang ditakdirkan  untuk hidup bersama selamanya. Hohohoho...

Inilah novel yang aku maksudkan


But other things happened. Dorang tak serasi macam dulu. Sia-sia je penantian si wanita tue. Tapi pada masa yang sama dia bertemu dengan seorang jejaka lain. Dorang macam suka sama suka tapi masing-masing tak nak ngaku. Time si wanita nak jauhkan diri dari kekasih lamanya dorang berdua asyik je bertembung. Sampai jadi meluat. Dah berpisah pun selalu teserempak. (_ _#)"
Itu bukan main point dia. Tapi sepanjang suka dan duka yang dilalui oleh si wanita, masih ada orang yang  selalu bersamanya untuk memberikan berguni-guni ketabahan.


The author Alexandra Potter

Aku suka cara penulisan beliau. Simple but meaningful. Aku sangat tertarik bila penulis menekankan simbolik betapa pentingya keluarga dan sahabat dalam kehidupan seseorang. Even cerita dia ada part yang kelakar, tapi aku boleh rasa touching jugak. To me this is not typical love story like korean drama or whatsoever. Yang cerita penuh dugaan tapi at last kita tau endingnya tetap bersama dengan hero di awal cerita. Korean fan jangan mara erk. I used to be a big fan of korean songs, movies and dramas before. Kalau tak percaya tengok previous entry aku. Banyak kot aku cerita pasal korean artis dulu. Aku cuma nak cakap there are many input you can get from this book. You gonna love it. Trust me!

When lips fail heart talks

Well, that's all for now. For those of you haven't read this book yet, what are you waiting for? Baca cepattt... Nak pinjam dari aku pun boleh... :D


~Wasalam~


p/s kepada pembaca tegar terima kasih kerana sudi melawat belog daku yang sekadar cuma ini...

 

~ EiNeZz ~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review